بهترین زمان مصرف قرص منیزیم

منیزیم یک ماده معدنی ضروری است که با ایفای نقش چندوجهی در فرآیند‌های فیزیولوژیکی مختلف در بدن به عنوان سنگ

منیزیم یک ماده معدنی ضروری است که با ایفای نقش چندوجهی در فرآیند‌های فیزیولوژیکی مختلف در بدن به عنوان سنگ بنای سلامت انسان عمل می‌کند. اهمیت منیزیم در حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری‌های مزمن را نمی‌توان نادیده گرفت، منیزیم در بیش از ۳۰۰ واکنش آنزیمی شرکت کرده و همه چیز از تولید انرژی گرفته تا عملکرد عصبی و انقباضات ماهیچه‌ای را تحت تأثیر قرار می‌دهد. علاوه بر این، منیزیم یک مسدود‌کننده طبیعی کلسیم است که ریتم قلب را تنظیم کرده و از سلامت قلب و عروق حمایت می‌کند. در پزشکی کاربردی، درک نقش محوری منیزیم منجر به تمرکز بر مکمل‌های آن، ترکیب رژیم غذایی و تأثیر آن بر سلامت بدنی شده است. در ادامه درباره بهترین زمان مصرف قرص منیزیم طبق تحقیقات پزشکی صحبت می‌کنیم:

آیا مصرف قرص منیزیم زمانبندی می خواهد؟

مکمل های منیزیم را می توان در هر زمانی از روز و بدون توجه به وعده غذایی خاص مصرف کرد اما برای برخی از افراد، مصرف مکمل‌ها در اول صبح ممکن است آسان‌تر باشد، در حالی که برخی دیگر ممکن است به این نتیجه برسند که مصرف آنها با شام یا درست قبل از خواب برای آنها مفیدتر خواهد بود. از این رو فارغ از توجه به زمان مصرف منیزیوم بهتر است به مداومت در مصرف آن دقت کرد که روزانه دوز مشخصی از منیزیم را در رژیم غذایی خود قرار داد.

مقدار نیاز روزانه به منیزیم

سن مردان زنان بارداری شیردهی
تولد تا 6 ماهگی 30 میلی گرم 30 میلی گرم
7-12 ماهگی 75 میلی گرم 75 میلی گرم
1-3 سال 80 میلی گرم 80 میلی گرم
4-8 سال 130 میلی گرم 130 میلی گرم
9-13 سال 240 میلی گرم 240 میلی گرم
14-18 سال 410 میلی گرم 360 میلی گرم 400 میلی گرم 360 میلی گرم
19-30 سال 400 میلی گرم 310 میلی گرم 350 میلی گرم 310 میلی گرم
31-50 سال 420 میلی گرم 320 میلی گرم 360 میلی گرم 320 میلی گرم
51 سال به بعد 420 میلی گرم 320 میلی گرم

فواید قرص منیزیم برای بدن

ابتدا به فواید قرص منیزیم برای بدن می‌پردازیم:

منیزیم برای سلامت قلب و عروق

یکی از مهم‌ترین فواید منیزیم برای قلب و عروق است، در واقع مصرف منیزیم تأثیرات زیر را روی عملکرد قلب دارد:

  • تنظیم ریتم قلب: منیزیم به حفظ ضربان قلب ثابت و هماهنگ کمک می‌کند.
    عملکرد طبیعی لایه داخلی رگ‌ها: منیزیم در سلول‌های داخلی رگ‌ها به تنظیم جریان خون، جلوگیری از تشکیل لخته و حفظ انعطاف رگ‌های خونی کمک می‌کنند.
  • کاهش و تنظیم فشار خون: منیزیم با تولید اکسید نیتریک رگ‌های خونی را شل و گشاد می‌کند و این آرامش (گشادی عروق) به کاهش خطر فشار خون بالا که یک عامل مهم خطر قلبی عروقی است کمک می‌کند.
  • جلوگیری از حملات قلبی: منیزیم به پیشگیری از تصلب شراین کمک می‌کند، وضعیتی که در آن پلاک در شریان‌ها ایجاد می‌شود، آن‌ها را باریک می‌کند و به طور بالقوه منجر به حملات قلبی یا سکته می‌شود.

بهترین زمان مصرف قرص منیزیم

تاثیر منیزیم در سلامت عضلات، استخوان

50-60 درصد منیزیم بدن در استخوان‌ها ذخیره می‌شود. کمبود منیزیم باعث افزایش فعالیت سلول های تجزیه کننده استخوان می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که سطوح پایین منیزیم ممکن است با توده استخوانی کم و پوکی استخوان همراه باشد.

  • تراکم استخوان: تحقیقات بالینی نشان می‌دهد که منیزیم خوراکی باعث افزایش تراکم استخوان و کاهش تحلیل استخوان در خانم‌های یائسه ی مبتلا به پوکی استخوان می شود.
  • کاهش اسپاسم و گرفتگی عضلات: منیزیم با تنظیم فعالیت الکتریکی به اعصاب و ماهیچه ها کمک می‌کند تا به درستی با هم ارتباط برقرار کنند.  هنگامی که یک سیگنال عصبی عضله‌ای را تحریک می‌کند، باعث آزاد شدن یون‌های کلسیم در سلول های عضلانی می شود و فرآیند انقباض را آغاز می کند، در این حالت منیزیم به عنوان یک مقابله کننده با کلسیم عمل کرده و با شل کردن ماهیچه ها، به آن ها اجازه می دهد آرام شوند. به همین دلیل است که کمبود منیزیم می تواند منجر به گرفتگی عضلات، اسپاسم و ضعف شود.
بهترین قرص منیزیم که می توانید استفاده کنید: قرص مگنیفورت 

تاثیر منیزیم در کاهش استرس و اضطراب

منیزیم به دلیل تاثیر قابل توجهی که بر سیستم عصبی دارد، یک درمان طبیعی موثر برای تسکین استرس و اضطراب است.

  • کاهش اختلالات اضطرابی: منیزیم در تعدیل سیستم‌های مغزی و هورمونی که پاسخ به استرس را تنظیم می کنند و بر انتقال انتقال دهنده های عصبی تحریکی تأثیر می گذارند نقش داشته و باعث ایجاد اثرات آرام بخش بر روی سیستم عصبی می شود.
  • کاهش استرس در خانم ها: علاوه بر این، طبق مطالعه ای که در سال 2017 انجام گرفت، مکمل منیزیم به طور موثری اضطراب مربوط به سندرم پیش از قاعدگی، اضطراب پس از زایمان و اضطراب عمومی را کاهش می‌دهد.

بهبود کیفیت خواب با قرص منیزیم

استفاده از مکمل های منیزیم برای بهبود اختلالات خواب، مانند بی خوابی تاثیر بسزایی دارد. سطوح پایین منیزیم با کیفیت پایین خواب مرتبط است. منیزیم با کاهش التهاب و تعدیل فعالیت انتقال دهنده های عصبی در گیرنده های مغزی به تنظیم خواب کمک می کند. در یک مطالعه بالینی برای بیماران مسن مبتلا به بی خوابی اولیه، مکمل منیزیم باعث افزایش سطح ملاتونین، کاهش سطح کورتیزول و بهبود فرآیند خواب شد.

تسکین میگرن با منیزیم

میگرن شایع ترین شکل سردرد ناتوان کننده است که تقریباً 12 درصد از جمعیت غربی را تحت تأثیر قرار می دهد. علت بروز میگرن چند وجهی است. با این حال، اعتقاد بر این است که کمبود منیزیم در بسیاری از جنبه‌های ایجاد میگرن دارد. مطالعات متعدد نشان داده اند که دوز خوراکی منیزیم بین 300-600 میلی گرم در روز، فراوانی و شدت سردردهای میگرنی را کاهش می دهد.

تنظیم قند خون

طبق بررسی که در سال 2020 در Diabetes/Metabolism Research and Reviews منتشر شد، نشان داد که مصرف منیزیم با خطر ابتلا به دیابت نوع 2 ارتباط معکوس دارد. این بدان معناست که مصرف بیشتر منیزیم ممکن است منجر به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 شود. در افراد مبتلا به دیابت، محققان همچنین دریافتند که مصرف کافی منیزیم باعث کنترل بهتر قند خون می شود.

قرص منیزیم برای کاهش کاهش وزن

طبق بررسی که در سال 2021 در مجله ی Nutrients منتشر شد، کمبود منیزیم در افراد چاق شایع تر است. همچنین یک مطالعه 30 ساله بر روی بیش از 5000 شرکت‌کننده، که در مجله اروپایی تغذیه منتشر شد، ارتباط معکوس بین مصرف منیزیم با بروز چاقی را نشان داد. این به این معنی است که هر چه سطح منیزیم بالاتر باشد، میزان چاقی کمتر و احتمالا ً بروز التهاب کمتر است. التهاب یک عامل تحریک کننده ناخواسته برای بدن شما است و می تواند در کاهش وزن اختلال ایجاد کند. با این حال باید به این نکته اشاره کرد که مصرف منیزیم به تنهایی برای کاهش وزن موثر نیست و بهترین استراتژی برای کاهش وزن طولانی مدت بایستی شامل محدود کردن کالری، خوردن یک رژیم غذایی سالم رنگارنگ و ورزش منظم باشد

  • طبق تحقیقاتی که با حضور20 زن یائسه مبتلا به پوکی استخوان انجام گرفت، مصرف روزانه ی 290 میلی گرم منیزیم به مدت 30 روز، سبب کاهش از دست دادن استخوان می شد.

تاثیر منیزیم بر کاهش وزن

تداخلات قرص منیزیم با سایر داروها

  1. در بیمارانی که از ترکیب دارویی لوودوپا/کربی دوپا (بانام های تجاری:isicom,levodopa-c,parkin-c) استفاده می کنند مصرف منیزیم توصیه نمی شود.
  2. مصرف همزمان منیزیم با داروهای آنتی بیوتیک (مانند سیپروفلوکساسین، افلوکساسین، لووفلوکساسین، تتراسایکلین ها) بعلت اینکه باعث کاهش میزان جذب آنتی بیوتیک ها می شود بهتر است 2 ساعت قبل یا 4 ساعت بعد مصرف آنتی بیوتیک انجام پذیرد.
  3. مصرف همزمان منیزیوم با داروهای آنتی اسید بعلت کاهش اثرگذاری آنتی اسیدها بهتر است با فاصله ی حداقل 2 ساعته انجام پذیرد.
  4. مصرف همزمان منیزیوم با داروی آلندرونیت باعث کاهش اثرگذاری آلندرونیت می شود بنابراین توصیه می شود با فاصله ی حداقل 2 ساعته مصرف شوند.

عوارض کمبود منیزیم در بدن

علائم اولیه کمبود منیزیم شامل از دست دادن اشتها، حالت تهوع، استفراغ، خستگی و ضعف است. همانطور که کمبود منیزیم بدتر می شود، بی‌حسی، سوزن سوزن شدن، انقباضات و گرفتگی عضلات، تشنج، تغییرات شخصیتی، ریتم غیر طبیعی قلب و اسپاسم عروق کرونر ممکن است رخ دهد. از طرف دیگر، کمبود شدید منیزیم می تواند منجر به کاهش سطوح کلسیم و پتاسیم در بدن شود زیرا تعادل الکترولیتی بدن مختل می شود.

در این مقاله به بررسی بهترین زمان مصرف قرص منیزیم پرداختیم و مهم ترین فواید و مزایای منیزیم بر بدن را توضیح دادیم، شما چه تجربه ای از استفاده قرص منیزیم دارید؟

0 از 5 آیا این مقاله را دوست داشتید؟
0 رای
https://begoosib.com/?p=74310
کپی آدرس
شبکه های اجتماعی

نظرات کاربران

بدون دیدگاه
نظرات کاربران

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *